Una llista de reptes que beneficien l’ecosistema immobiliari

A dalt de tot de la Llista dels Desitjos CSIM del 2021 destacava, gairebé com a repte fundacional del Clúster, comptar amb el suport d’una nodrida base d’empreses-soci per impulsar amb garanties el desafiament de la construcció d’un nou futur immobiliari. Uns pilars tan transversals que poguessin comptar des dels seus inicis amb actors de pràcticament tot l’ecosistema immo i tan sòlids per ser representatius de la voluntat de canvi del sector.

A desembre de 2021, moment gairebé obligat de fer una ullada a les Llistes de Desitjos particulars, professionals i sectorials de l’any, el balanç CSIM no pot ser més positiu i estimulant amb gairebé 500 followers seguint-nos a LinkedIn , l’èxit rotund dels tallers, Inmodates i networking  promoguts en aquests 9 mesos inicials de recorregut i, especialment, les més de 30 empreses  que col·laboren ja molt activament en la iniciativa del Clúster de Serveis Immobiliaris.

Cooperar. Impulsar. Transformar

Administradors de finques, despatxos d’advocats, agències immobiliàries, Real Estate, software sectorial, assegurances, neteja i manteniment d’edificis, rehabilitació, maquinària… un llarguíssim etcètera d’empreses de tota la cadena de valor, aparcant possibles interessos comuns de competència al mercat , per cooperar a la recerca de l’impuls i la transformació. Una suma que, com moltes d’elles no es cansen de repetir, multiplica la seva força.

Què ha incitat aquestes empreses a unir-se al CSIM? Quins beneficis individuals i sectorials els reporta? A les següents línies relacionem algunes de les més valorades.

  • Notorietat, capacitat d’influència i decisió en un entorn en canvi constant.
  • Informació directa de les fonts.
  • Identificar i compartir informació estratègica de tendències i models de negoci globalment.
  • Incorporar un enfocament estratègic a la particularitat de cada negoci o empresa.
  • Participar en projectes col·laboratius que impulsen la transformació del sector i milloren la competitivitat de les empreses CSIM.
  • Ubicar el client o l’usuari al centre de la iniciativa des de la promoció de la innovació, la sostenibilitat i la implementació de nous models.
  • Crear coneixement i valor amb i per a les empreses de tota la cadena de valor dels serveis immobiliaris.
  • Promoure l’evolució de l’oferta de serveis i del model de negoci de les empreses.
  • Anticipar-se al futur amb una visió estratègica i conjunta.
  • Abordar la transformació empresarial que permeti satisfer les necessitats noves i canviants de les persones en l’ús dels immobles.

Una llista d’avantatges que el 2022 potenciarem des d’un Pla d’Acció  que integrarà 12 projectes focalitzats en els grans grups de la Gestió i serveis a l’edifici, els Serveis transaccionals i els Serveis a l’inversor que ben aviat presentarem.

Un tancament de ’21 amb la vista posada al ’22 i el ferm convenciment que, des de l’aliança de tota la seva cadena de valor en accions col·laboratives, el millor encara ha d’arribar a l’ecosistema immobiliari. Paraula (i 😉 accions) del CSIM.

QUEREMOS CONTAR CONTIGO!
SÚMATE AHORA!