La cooperació CSIM que construeix futur

En una recent enquesta realitzada a les Xarxes Socials del CSIM, gairebé un 70% dels participants va assenyalar la col·laboració entre empreses com el factor més determinant en una iniciativa com la del nostre Clúster Immobiliari. Una elecció aclaparadorament majoritària que, després de diversos mesos de camí del projecte, enforteix des dels percentatges una de les idees fundacionals del projecte: la cooperació de tots els actors que intervenen en un edifici és imprescindible per crear valor.

Completant el testeig a la Comunitat CSIM, l’opinió d’alguns dels responsables de les empreses associades  no deixa cap dubte sobre la importància del treball en equip per edificar el nou futur sectorial. “Quan els projectes, les àrees de treball i els reptes són compartits no només sumen, sinó que multipliquen”, “Cal abordar el futur des d’una fórmula que integri tota la cadena de valor de l’ecosistema immobiliari” o “En una època de grans canvis socials i tecnològics, som molt conscients que només els podem afrontar si creiem fermament en l’associació, el Clúster i fórmules com aquesta”, són només algunes de les opinions expressades.

Si a Per què unir-se des de la fórmula Clúster?  assenyalàvem els avantatges genèrics d’un clúster empresarial i a Reptes que beneficien l’ecosistema immobiliari posàvem l’accent en els beneficis individuals i sectorials que reportava a les firmes participants, avui ens aturarem en el valor afegit que significa la cooperació entre empreses per impulsar les grans transformacions .

Un bé comú sectorial

L’escenari actual convida, pràcticament a totes les activitats econòmiques, a la recerca del bé comú sectorial en equilibri amb les necessitats individuals. Una col·laboració que reverteix en beneficis.

  • La creació de sinergies augmenta el múscul per conviure amb un entorn desfavorable, així com generar creixement i desenvolupament.
  • Les petites i mitjanes empreses, un dels col·lectius que més reptes té pel davant, troben més oportunitats per fer créixer els seus negocis estrenyent llaços i participant en projectes en comú.
  • Detecció i millora de les necessitats de les persones amb relació a l’ús dels edificis. L’aproximació des de diferents òptiques ofereix una anàlisi i uns plantejaments més complets i, per tant, unes solucions més eficients.
  • Una plataforma de contacte entre empreses i agents del clúster que és un punt de trobada a l’intercanvi de coneixements i a les possibilitats de negoci.
  • Facilita serveis i suports que afavoreixen la competitivitat en promoure la innovació, el desenvolupament tecnològic i, en alguns casos, la internacionalització dels membres.
  • Impuls a la formació dels treballadors del sector.

La posada en acció d’una sèrie de projectes CSIM 2022 , focalitzats en el treball compartit sobre la gestió i els serveis a l’edifici, els serveis transaccionals i els serveis a l’inversor, ha de ser el punt d’inflexió comú per a la transformació i l’impuls d’uns serveis immobiliaris que són, han estat i han de continuar sent un motor econòmic important. Una col·laboració que ha de construir el futur.

QUEREMOS CONTAR CONTIGO!
SÚMATE AHORA!