En la dinàmica d’ajudar a la millora dels models de negoci, en aquest cas de manera concreta a les empreses transaccionals, des del CSIM s’impulsa un projecte per potenciar la incorporació de nous models d’èxit en aquest tipus d’empreses.

L’objectiu del projecte és aconseguir acords de col·laboració empresarial entre empreses transaccionals i empreses proptech, de manera que es puguin incorporar els avantatges competitius que les noves tecnologies i la digitalització proporcionen.

Descripció del projecte

El projecte, que es realitzarà de forma interna pel mateix Clúster, tindrà una durada de 4 mesos, de gener a abril de 2023.

Per això, es faran entrevistes amb les empreses transaccionals del CSIM i de fora del Clúster però amb interès potencial a l’acció. D’aquesta manera s’identificaran els models de negoci i les empreses del seu interès.

També es durà a terme la identificació i anàlisi dels nous models de negoci (ibuyer, fixed-Price, tech-enabled agent, portals, power-buyer, …) a incorporar per part de les empreses de serveis transaccionals, segons el seu interès. Per això es tindran en compte factors com:

  • – Capacitat de concentració de quota de mercat (casos internacionals d’èxit).
  • – Rendibilitat del servei.
  • – Capacitat de facilitar la venda de serveis addicionals a la transacció (% venda creuada).
  • – Factibilitat / Interès per part de les empreses del CSIM.
  • – Etc.

Posteriorment, es procedirà a la identificació de les empreses capdavanteres en cadascun dels serveis, tant a nivell local com a nivell internacional, i a l’organització de sessions de networking per fomentar el coneixement entre els socis del CSIM i aquestes empreses.

Finalment, es desenvoluparan acords amb empreses especialitzades i d’interès (a nivell global per a tots els socis del CSIM o individualment empresa a empresa) i es donarà suport en el desenvolupament de noves solucions que incorporin els serveis identificats.

QUEREMOS CONTAR CONTIGO!
SÚMATE AHORA!